Kaygı bozuklukları, psikolog ve psikiyatrist gibi ruh sağlığı uzmanlarından yardım alınarak çözüme kovuşturulması gereken bir sorundur. Tedavide, psikoterapi ve ilaç kullanılmaktadır. Hastalığın seyrine, belirtilerin şiddetine göre psikiyatrist veya psikolog tarafından uygun tedavi yöntemi belirlenir ve gerekli duruma göre psikoterapi veya ilaç tedavisi ayrı ayrı ya da birlikte uygulanır. Kaygı bozukluğu için hangi tedavi yöntemi seçilirse…
Gün: 22 Aralık 2017
Kaygıyı ortaya çıkartan nedenler nelerdir?
Kaygının tek bir nedene bağlı ortaya çıkmaz. Genetik, biyolojik, çevresel ve psikolojik birçok faktörün etkileşimi sonucunda kaygı ortaya çıkabilmektedir. Kaygı bozuklukları ile ilgili yapılan aile çalışmalarında genetik yatkınlığın olduğuna dair veriler elde edilmiştir. Kaygı bozukluğu olan hastaların birinci derece akrabalarında diğerlerine göre daha fazla kaygı bozukluklarına rastlanmıştır. Kaygı bozuklukları ile ilgili yapılan çalışmalarda kalıtımsal bir…
Anksiyete (Kaygı) Bozuklukları
Kaygı, iç ve dış dünyadaki yaşamımızı tehdit eden herhangi bir olasılığı tehlike olarak algılayıp yorumlamamız sonucunda meydana gelen duygularımızdan biridir. Tanımlanan olay ya doğrudan bizim için tehlikelidir ya da olayı kendi bakış açımızla değerlendirmemiz sonucu tehlike olarak anlamlandırılmışızdır. Kaygı, bir duygu, bir yaşantı, bir belirti, bir bozukluk veya bozukluk grubu olabilir. Kaygı, hepimizin belli zamanlarda…